Tyler Durden, interpretat de Brad Pitt in "Fight Club", Darth Vader (David Prowse si James Earl Jones, voce - "Star Wars") si The Joker (Heath Ledger - "The Dark Knight") sunt cele mai fascinante personaje de film, relateaza NewsIn.

Pe locurile urmatoare se afla Han Solo, interpretat de Harrison Ford in primele trei parti ale "Star Wars" (locul patru), Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins in "The Silence of the Lambs", "Hannibal" si "Red Dragon" (locul cinci), si Indiana Jones, jucat de acelasi Harrison Ford in seria de filme deschisa de "Raiders of the Lost Ark" (locul sase).

Alte personaje celebre incluse in clasamentul celor de la Empire sunt spionul James Bond, interpretat de Sean Connery in "Goldfinger" (locul 11), robotul Terminator, intruchipat de Arnold Schwarzenegger in filmul cu acelasi nume (locul 14), si naivul Forrest Gump, interpretat de Tom Hanks in filmul care a castigat sase premii Oscar in 1995 (locul 20).

O categorie aparte in acelasi clasament o reprezinta vocile personajelor de fictiune. Printre acestea se numara vocea lui Ben Burtt (locul 63), pentru personajul Wall-E din filmul de animatie ce se numara printre favoritele la Oscar in 2009, cea a actritei Debra Winger, pentru simpaticul E.T. (locul 74), si vocea lui Tim Allen, care da viata personajului Buzz Lightyear din "Toy Story" (locul 94).

Ultimul loc este ocupat de personajul Martin Riggs, interpretat de Mel Gibson in seria de filme "Lethal Weapon".

Revista lunara Empire, specializata in cinematografie, a realizat clasamentul celor mai fascinante 100 de personaje de film in urma unui sondaj realizat printre cititori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.